неделя, 16 февруари 2014 г.

ОСЕМ ПРОСТИ ПРАВИЛА

Добре дошли в Студентски град, известен като града на греха  и веселието! Мамка му, защо през моите очи не е такъв? На мен нищо случващо се тук не ми се вижда забавно!! Пред погледа ми са само мизерията и простотията. Изобщо пълна деградация! И преди да осъдите мнението ми, нека ви разкажа малко за случващото се в Студения. Настанете се удобно!
Осем прости правила за живеене в Студентски град:
 Първо правило- в Студентски град пешеходците винаги се  движат и разхождат по улиците! Не че на всички им харесва- просто върху тротоарите няма място от паркираните автомобили. Паркинги също няма! Има няколко паркоместа, но напълно недостатъчни, имайки предвид броя на живущите студенти.
 Второ правило: въпреки, че по средата на улицата или върху паркоместата, които вече споменах, има няколко захвърлени контейнера, ако си истински българин, задължително трябва да си изхвърлиш боклука на земята! Най-често срещаната и удобна практика, която с времето студентите са запазили като традиция, е хвърлянето на боклука през прозореца или в асансьора. Все пак „газарите” не моАт си изхвърлят боклука!  Т’ва е за простолюдието!
Трето правило: Пешеходците задължително трябва да изчакат автомобилите , преминаващи през пешеходните пътеки, а автомобилите задължително трябва да изчакват пешеходците пресичащи навсякъде и изкачащи от всякъде ! Офф нещо се обърках?! Така ли беше правилно или обратното?
Четвърто правило: Имайте предвид , че  от 10 лампи на една улица, работи само 1! ПАРИ за осветление НЯМА! На тъмно е по-интересно ! Ако си момиче, често ще чуваш различни неприлични предложения, ще ти подсвиркват  или ще те преследват , а ако  останеш безразлична или отвърнеш с някоя по-груба реплика, то ставаш боклук, парцал, мухъл.. и всякакви други гнусни неодушевени предмети, за които можеш да се сетиш. А ако си момче, то се готви за заяждане, обиди и бой! Или се биеш , или си страхливец и смотаняк! Аре да те видим к’ъв мъж си тогава а ?!
Пето правило: Ако искаш да си достоен студент, не си прави труда да работиш. Нали се сещаш- само баламите бачкат! За к’во да работим като моЕм да си пием ракията и да си лежим, а мама и тати да пращат пари. Те хората са го казали- тате носи, мама меси! Нашите ми казаха, че  сега ми е времето да уча и 4 години няма да барна работа! Нищо , че от 2 месеца не съм стъпвал в университета. Чух, че и там , голяма част от преподавателите, заплашително казвали „ Вие не работите нали?Все пак сте избрали да учите редовно и компромиси няма !”  Баси, а преди 2 седмици , една колежка, която работи , ми писа и ми каза, че има всички лекции и се е освободила от няколко изпита, благодарение на домашните си работи и доброто си представяне през учебните занятия. Супер несправедливо, аз не работя и съм „истински студент”, а ще ходя на поправки?! Тая, бате, отишла няколко пъти и вече си взела изпитите! Супер тъпо!
Шесто правило: Никога ,ама никога не отделяй пари за няк’ви глупости като кино, театър, концерт. Епа Я концерта си го праа и сам в общака! Всяка седмица като идвам НА София си нося домашна ракия и няколко буркана с манджи, което ми спестява пари, които естествено пръскам за салфетки и уиски на промоция в столичните заведения. Тези в Студентски град де – НА центъра е много скъпо, а аз не излизам веднъж или два пъти в месеца! Обичам всяка вечер да има джангър! Братле, и мацките по чалготеките са супер натокани  – слагат си вафли в косата и обличат едни тесни , летни роклички през зимата… Супер секси!  Най-якото е, че ако една те отреже, което е супер рядко, можеш само да се обърнеш на другата страна и  да забиеш някоя, която е абсолютно същата ! Всичките си приличат супер много ! А в гръб на всяка косата е еднакво обемна…СУПЕРРРР
Седмо правило: Винаги,  ама винаги по време на сесия трябва да се напиваш всяка вечер! Ако по време на пиянските нощи не се съблечеш гол до кръста, бъркайки си в пъпа, не се оригваш, не пееш ретро чалга песни, не говориш на всички на „МА” и „БЕ” , не крещиш  и не се храчиш през прозореца или по улиците- ти тогава не си ник’ъв мъж БЕ! 
 Осмо правило: Трябва да се научиш да живееш в стая, в която няма да има място и за теб самия, с още 2-ма човека! Но най-прекрасното е , че има само малко ремонтирани общежития, и при добър късмет може да заживееш в пълна мизерия, заедно с няколко домашни любимеца- мишки и/или хлебарки , а в стаята ще откриеш мебели, които са истинска антика! Абе общо взето трябва да се научиш да живееш като скот! К’во като е 21 век! Тя баба ти само в ремонтирани стаи е спала!

„ Най-мрачните места в ада са запазени за онези, които остават безразлични във време на духовна криза!”
Не се опитвам да променя хората, но честно казано, ако всичко, което дори с лека ирония описах дотук , продължи, то ние-младите сме обречени на неспираща деградация. Едни за сметка на другите! И докато в университета ни обясняват, че сме студенти и не трябва да работим паралелно със следването, то аз бих им казала , че проблемът  свързан с посещението на лекции и лошите резултати на изпитите, идва от манталитета, от амбициите и желанието на младите! Честно казано и аз бих искала по-често да спя до късно, да ходя на дискотека или да пия кафе с приятели, но работя, защото трябва! Защото положението в България е много трагично, и точно ние-младите трябва да си „счупим задниците „ от бачкане, за да живеем по-добре, за да можем със самочувствие да искаме определени неща, които заслужаваме, за да се изградим като личности с характер, знаещи какво искат и как да го постигнат,за да  знаем какво е дисциплина- точно работно време и често лишаване от много изкушения, за да видим как се изкарват пари, за да ценим и малкото, което имаме и печелим, но и да не спираме да се стремим към голямото! Често работещите студенти, присъстват по-често на лекции от други, които не правят нищо смислено по цял ден, често работещите студенти са по-амбицирани, по-сериозни и организирани от останалите! НЕ се жалвам, а работя и уча! Просто ми писна от преподаватели , майки, бащи , дядовци, баби, които учат децата си на МЪРЗЕЛ и БЕЗДЕЙСТВИЕ! Писна ми, когато някой чуе , че работиш и учиш, да не се замисля, че може би си по-отговорен, а да смята, че учиш, за да отбиеш номера и същевременно си работиш за някой друг лев – е така за хоби! Спрете да ми обяснявате кой какво си е купил, къде е ходил и колко пари е дал за нещо! Работете ! Купете си и вие! Докато спите до обяд, други действат! Протестирайте, окупирайте! ПРОМЕНЯЙТЕ!
П.С.  Под думата „ работа” не разбирайте само физически труд, а израстване, отговорности , развитие и придобиване на качества! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар