петък, 6 юни 2014 г.

Петък

Петък е ! Нощните заведения са пълни! Социалните мрежи, домовете ви-празни ..главите ви-също! Никак не е лошо да разпуснеш някъде с приятели, да пийнете едно-две-три....да танцувате, да се смеете.. Но не разбирам хората, които излизат, за да "ловуват".. Непонятна ми е психологията на "играчите", "мачовците", "свалячите", "батките", а още по-неразбираема ми е тази на "жертвите", "златотърсачките", "коврите" .. Боледувам! Боледувам, когато се обръщам, оглеждам и виждам фалшиви усмивки и чувам едни и същи, изтъркани и банални фрази. Вглеждам се , анализирам, разбирам и осъзнавам, че голяма част от хората са "хубави, но празни". В  домовете им, сърцата им, душите им има празнота. Още по-жалкото е , че те дори не го осъзнават. Петък е ! Смях, коктейли, текили... много алкохол.. Но не...Не този -сладкия, който вкусваме от радост. Алкохолът , който тези хора пият е , за да забравят..Мирише на минало, на суета и повърхностни желания. Страст-няма я! Любов- не съществува!
Хората около мен робуват на навика , на предразсъдъците си , на комплексите си, на ЕГОТО СИ! "Имаш хубава кола и всяка жена е твоя! Имаш силикон и всеки мъж е твой!" -колко проста може да бъде формулата за евтини краткотрайни взаимоотношения !
 Още ли е модерно да си "мачо"? На мен ми се струва обидно и жалко!Направо си е "комплексарско" !!! Как ли изглеждате, когато дойде моментът , в който трябва да разговаряте с поредната жертва, а няма какво да си кажете? Колко по-точно трае увлечението ви, желанието ви за плътски изживявания? Колко време ви е нужно, за да се стигне до тях? Колко изучени фрази, маниери и "усилия" влагате? А накрая струва ли си?  Обзалагам се, че помните обувките и часовниците на хората, които сте срещнали снощи, но не и цвета на очите им! Интересно ми е как забелязвате скъпите вещи, когато вие самите сте евтини? Сигурна съм, че се сещате колко лесно момичето от снощи сваля бельото си, но не и колко трудно ще намерите момиче, което да не го прави на първа среща! Ако заговорим за ценности ще ви стане скучно, а стигнем ли до морала- ще заспите. Обичате да стоите на повърхността.. Не се задълбочавате- в мисли, чувства и емоции. Ще ви мине! Всичко е временно. Толкова, колкото и животът, който водите в момента. Ще го разберете, но не сега! Ще изтрезнеете, но по-късно! А сега продължавайте да вдигате наздравица за фалшивото си щастие! Петък е!

Няма коментари:

Публикуване на коментар